Januar 2018.

. . .

Lekarski pregledi na sportskoj medicini

Obaveštavamo sve članove da su lekarski pregledi na sportskoj medicini zakazani za 19.  i 23. januar 2018. godine od 07:30h.

Maksimalni broj prijavljenih po danu je 10 planinara. Prijave za termin (dan)

Nataša Cvetković 0600456492

. . .

Nove planinarske kartice, obnova i učlanjenje u PD „Žeželj“ Kragujevac

Članarina za 2018. godinu iznosi 1000 rsd za zaposlene i penzionere, 500 rsd za đake, studente i nezaposlene.

Formular Evidencioni karton člana koji je neophodan za izradu novih planinarskih knjižica se preuzima na redovnim sastancima PD Žeželj ili ga možete skinuti sa sajta planinarskog saveza Srbije.

Na osnovu odluke Ministarstva omladine i sporta, kao i odredbe Zakona u sportu, počev od 2018. godine obavezni su pregledi sportista, što obuhvata i članove Društva i bez lekarskog pregleda nije moguće obnoviti članstvo. Lekarski pregledi se obavljaju na odeljenju sportske medicinine u zdravstvenoj stanici br. 2 (Palilule), Ratinčeva br 2. Termini pregleda će biti naknadno objavljeni na sajtu Društva i na redovnim sastancima PD Žeželj.

https://pss.rs/wp-content/uploads/2017/12/formular-evidencioni-karton-clana.xls

. . .

 

Plan akcija za 2018. godinu možete preuzeti u pdf formatu ovde

Резултат слика за planinarenje

Plan akcija PD Zezelj za 2018. godinu

 

. . .

Sreda, 17. januar 2018. godine

Redovni sastanak Planinarskog društva „Žeželj“, sreda, Osnovna škola “Milutin i Draginja Todorović“ u Kragujevcu sa početkom u 19:30h.

e-mail: pdzezeljkg@gmail.com, tel. 064 218 34 12

. . .

Nedelja, 21. januar 2018. godine

Organizator PD Žeželj Kragujevac, vodič na stazi Raša Perović
Naziv akcije Manastir Drača i vinarija Rujevica
Mesto održavanje akcije, Drača

Резултат слика за rujevica drača

Plan akcije. Udaljenost od Kragujevca 15 km. Vreme potrebno za putovanje 25-30 min. Polazak iz Kragujevca je planiran je za 08h kod Krsta. Povratak u Kragujevac do 16h.

Početna tačka akcije je selo Drača – manastir Drača, zatim Krivom kosom do Čukare, izvora Banja, izvora Vidarica i Kusjaka do geografskog centra Srbije i etno domaćinstva „Rujevica„. Dužina staze je oko 10 km, staza je laka, preporučljiva za sve uzraste i kategorije. Vreme potrebno za prelazak staze je okvirno 4h. U etno domaćinstvu „Rujevica“ može se dobiti meze i čaša vina po ceni od 350 din.

*Izvođenje akcije će zavisiti od vremenskih prilika i dodatne informacije ukoliko bude promena će biti naknadno objavljene.

 

Akcija je planinarskog, a ne takmičarskog karaktera.

Oprema: odgovarajuća za akciju i vremenske uslove. (Planinarske cipele, zaštita od vetra, snega, sunca i kiše, polar duks, kamašne, kapa, rukavice, šal, planinarski štapovi, rezervna suva garderoba koja može ostati u autobusu za povratak sa staze, lampa sa rezervnim baterijama.

Hrana i voda iz ranca za celodnevni boravak  prirodi.

Akontacija 200 rsd. Rok za otkazivanje učešća 18. januar 2018. godine. Planinari koji otkažu učešće nakon navedenog roka, dužni su sami da pronađu zamenu za učešće, ili im neće biti vraćena uplaćena akontacija. Način prevoza i konačna cena biće utvrđeni po prijavi učesnika.

Napomena: Akcija se odvija u skladu sa „Pravilnikom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti“ PSS-a. Svi planinari učestvuju na sopstvenu odgovornost. Svaki planinar je dužan da ponese ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2018. godinu. Vodič u skladu sa pravilnikom o izvođenju pl. akcija PSS-a, zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Organizator i vodič na stazi ne snose odgovornost za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima, kao i za nesreće izazvane pod dejstvom alkohola i drugih nedozvoljenih supstanci, ne odgovaraju za učesnike koji krenu na stazu samostalno, pre ili nakon oranizovanog polaska, kao i za učesnike koji odaberu neki drugi pravac uspona i silaska.

Prijave i dodatne informacijeRaša Perović  0642183412

Vremenska prognoza za Draču

. . .

Sreda, 24. januar 2018. godine

Redovni sastanak Planinarskog društva „Žeželj“, sreda, Osnovna škola “Milutin i Draginja Todorović“ u Kragujevcu sa početkom u 19:30h.

e-mail: pdzezeljkg@gmail.com, tel. 064 218 34 12

 

. . .

Subota, 27. januar 2018. godineРезултат слика за psd juhor jagodina logo

Organizator PSK Juhor, Jagodina
Naziv akcije „Svetosavski pohod na Jagodinski Crni vrh“, tradicionalna
Mesto održavanje akcije, planina Juhor

Сродна слика

 

Juhor, planina između Velike Morave na istoku i Levča na zapadu, Temnića na jugu i Belice na severu. Pruža se u pravcu sever-jug. Spada u rodopske planine. Vrh Juhor zove se Veliki Vetren. Arheolozi su, 1997. godine, na vrhu Juhora našli keltsko utvrđenje. Tom prilikom arheolozi su otkrili 140 predmeta koji su pripadali Keltima. Juhor spada u niže planine u Šumadiji. U odnosu na ostale šumadijske planine najbogatiji je pećinama i slapovima. Ovo područje je sa najvišom količinom padavina u Šumadiji i na njemu se nalazi najizdašniji izvor u Šumadiji (Vrelo u Gornjem Štiplju sa oko 50 l/sek).

 

Udaljenost od Kragujevca 25 km. Vreme potrebno za putovanje 60 min. Polazak iz Kragujevca je planiran je za 07h kod Krsta. Povratak u Kragujevac do 19h.

Plan akcije 08:30 – 8:45 otvaranje akcije. 08:45 polazak na stazu pored ulaza u relej RTS-a, Kajzerove livade i Trnovite kose, silazak u korito reke Jošanice (Beli kamen 360 mnv) 3,5 km. Odmor 15 min. 10:15 Od Belog kamena do sela Jošanički Prnjavor 2 km) ide se koritom reke, sa desetak prelazaka (preskoka) , pa je potrebno obratiti pažnju. Kroz selo do Manastira (Jošanica 250 mnv) je asfalni put. 2 km. 11:15 Dolazak u Manastir Jošanica. Obilazak i razgledanje manastira. 12:00 Povratak preko Čukare, Velike poljane,Tavana,(Malog vrha 630 mnv), Mirjaninog vrta i Kote 705. 15:30 Dolazak u Planinarsku kuću. 16:00 Ručak. 17:00 podela zahvalnica, učesničkih kartona, druženje.

Skup učesnika je u planinarskoj kući „Crni Vrh“ 625 mnv, na polovini regionalnog puta Jagodina – Kragujevac preko sela Gornje Štiplje, Crni Vrh, Bukurovac.  Do sela postoji asfaltni put 14 km, a odatle još 4km solidnog makadama. U slučaju velikog snega vozila se mogu parkirati na kraju asfalta, a potom izaći obeleženom stazom u planinarsku kuću (oko 2km) kroz kamenolom.
 
Molimo učesnike koji su zainteresovani za obrok, ponesu pribor za hranu i brojno stanje prijave do 24.01.2018. godine. Posle navedenog roka neprijavljeni mogu učestvovati na akciji ali će biti izuzeti od obroka.

Oprema: odgovarajuća za akciju i vremenske uslove. (Planinarske cipele, zaštita od vetra, snega, sunca i kiše, polar duks, kamašne, kapa, rukavice, šal, planinarski štapovi, rezervna suva garderoba koja može ostati u autobusu za povratak sa staze, lampa sa rezervnim baterijama.

Hrana i voda iz ranca za celodnevni boravak  prirodi.

Akontacija 200 rsd. Rok za otkazivanje učešća 25. januar 2018. godine. Planinari koji otkažu učešće nakon navedenog roka, dužni su sami da pronađu zamenu za učešće, ili im neće biti vraćena uplaćena akontacija. Način prevoza i konačna cena biće utvrđeni po prijavi učesnika.

Prijave i dodatne informacije: Nikola Miletić, tel. 063 295 399

Vremenska prognoza za Juhor

. . .

Sreda, 31. januar 2018. godine

Redovni sastanak Planinarskog društva „Žeželj“, sreda, Osnovna škola “Milutin i Draginja Todorović u Kragujevcu sa početkom u 19:30h.

e-mail: pdzezeljkg@gmail.com, tel. 064 218 34 12

 

. . .

Category : Januar