Novembar 2018.

. . .

Obaveštenje: Predlozi akcija za 2019. godinu

Obaveštavaju se članovi  PD ,,Žeželj” da svoje predloge jednodnevnih i višednevnih akcija za 2019. godinu mogu dostaviti do kraja novembra 2018.g.

Prilikom izrade godišnjeg plana prednost će imati akcije čiji su predlagači ujedno spremni i da ih organizuju.

Predloge  slati na pdzezeljkg@gmail.com, ili doneti u pisanoj formi, sredom, na sastanak društva.

. . .

Nedelja, 04. novembar 2018. godine

Organizator PD „Kamenac“, Gruža
Naziv akcije „Putem Srpske vojske u Velikom ratu – Kotlenik“
Mesto održavanje akcije, Kotlenik

Planina Kotlenik leži između doline Zapadne Morave i Gruže. Sa padinama planine Ješevac povezana je preko niskog sedla kod Bumbarevog brda. Na temenu Kotlenika, izduženog uglavnom od juga ka severu ređaju se vrhovi: Čemernica (487), Borča (508), Kraljica (578), Šiljata kosa (590), Klupe (549), V. Livade (645), Gradinčica (700), Orlovi (667), Veliki vrh (748), Nedovka (713), V. Brdo (634), Čukar (526) i drugi. Sa zapadne strane, uvučene uz doline rečica i potoka levih pritoka Zapadne Morave posađene su seoske kuće sela Tavnik, Lađevci, Cvetke, Miločaj. Na istočnoj strani u Gružanskoj udolini, a delom i uz doline pritoka Gruže, nalaze se kuće sela Pajsijević, Leskovac, Guberevac, Vitkovac, Pečenog, Milavčić i Vitanovac. Na jugu su sela Šumarice, Sirča, Oplanići, Popovići i Trgovište. Na severu Guncati i Žunje. Planina je duga oko 21 km. Na severu je široka oko 10 km, dok se na jugu klinasto sužava, pa između Šumarica i Vitanovca dostiže širinu od oko 3 km.

U nedelju, 04.11.2018. godine Planinarsko društvo „Kamenac“ iz Gruže organizuje planinarsku akciju „Stazama srpske vojske u Velikomn ratu“, u čast Srpskim vojnicima, a obeležavajući 100 godina od proboja Solunskog fronta.

Start akcije je u selu Sirča, na južnoj strani Kotlenika. Sa tog mesta se kreće stazama Kotlenika, kojima se usiljenim maršem kontra smerom, uz borbe u povlačenju, kretala srpska vojska sa zadatkom da posedne prostor u reonu sela Sirča i zaštiti most „Kamidžor“ na Zapadnoj Moravi, kako bi kralju, vladi i glavnini srpske vojske bio obezbeđen nesmetan prelazak Morave i dalje kretanje ka Kraljevu i dolini Ibra. Staza iz Sirče vodi prema selu Borča na Kotleniku, zatim grebenom planine do planinskih staza iznad Guberevca i na kraju do sela Leskovac. Dužina staze je oko 20 km.
Za sve učesnike koji to žele obezbeđen je ručak i piće. Cena ručka i jednog piva ili soka iznosi 200,00 dinara.

Plan akcije: Polazak kod Krsta 07:00, 08:00 – Dolazak u selo Sirča, 08:30 – Polazak na stazu, 15:00 – Dolazak u Leskovac, 15:30 – 16:30 – Ručak, druženje i podela zahvalnica. Povratak u Kragujevac do 18:30.

Akcija je planinarskog, a ne takmičarskog karaktera.

*Izvođenje akcije će zavisiti od vremenskih prilika i dodatne informacije ukoliko bude promena će biti naknadno objavljene.

Akontacija 200 rsd. Rok za otkazivanje učešća 01. novembar 2018. godine. Planinari koji otkažu učešće nakon navedenog roka, dužni su sami da pronađu zamenu za učešće, ili im neće biti vraćena uplaćena akontacija. Način prevoza i konačna cena biće utvrđeni po prijavi učesnika.

Na akciji mogu učestvovati planinari, članovi PSS, ili članovi inostranih klubova članova saveza priznatog od UIAA, sa urađenim lekarskim pregledom i sa uplaćenom članarinom za 2018. godinu, što potvrđuju planinarskom, članskom karticom prilikom prijave. Takođe na akciji mogu učestvovati i lica za koje je pokrenut postupak prijema u članstvo (lica koja su potpisala pristupnicu, evidencioni list i izjavu o odgovornosti da na akciju idu na sopstvenu odgovornost).

Oprema: odgovarajuća za akciju i vremenske uslove. (Planinarske cipele, zaštita od vetra, sunca i kiše, polar duks, kamašne, planinarski štapovi, zaštitna krema od UV zračenja, rezervna suva garderoba koja može ostati u autobusu za povratak sa staze, lampa sa rezervnim baterijama.)

Hrana i voda iz ranca za celodnevni boravak u prirodi.

Napomena: Akcija se odvija u skladu sa „Pravilnikom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti“ PSS-a. Svi planinari učestvuju na sopstvenu odgovornost. Svaki planinar je dužan da ponese ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2018. godinu. Vodič u skladu sa pravilnikom o izvođenju pl. akcija PSS-a, zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Organizator i vodič na stazi ne snose odgovornost za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima, kao i za nesreće izazvane pod dejstvom alkohola i drugih nedozvoljenih supstanci, ne odgovaraju za učesnike koji krenu na stazu samostalno, pre ili nakon oranizovanog polaska, kao i za učesnike koji odaberu neki drugi pravac uspona i silaska.

Prijave i dodatne informacije: Miroslav Koprivica, tel. 0637376087

Vremenska prognoza za Kotlenik

. . .

Sreda, 11. novembar 2018. godine

Redovni sastanak PD „Žeželj“, sreda, OŠ “Milutin i Draginja Todorović“ u Kragujevcu sa početkom u 19:30h.

E-mail: pdzezeljkg@gmail.com, tel. 064 218 34 12

. . .

08– 11. novembar 2018. godine

Organizator PD „Žeželj“ Kragujevac, organizator Nemanja Rebić, vodič na stazi Dragan Marjanović

Naziv akcije „Planine severne Grčke, Vrontous, Orvilos i Kajmakčalan“
Mesto održavanje akcije: Melnik (Bugarska), grad Seres, planine na severnu Grčke (Vrontous, Orvilos i Kajmakcalan), Bitolj (Makedonija)

Udaljenost od Kragujevca oko 700 km. Polazak kod Krsta u četvrtak u 00:30. Planirani povratak u Kragujevac u nedelju do 24:00.
Plan akcije:

Prvi dan: Polazak minibusom koji ima 18 putničkih mesta, u 00:30 od Krsta. Putovanje preko Niša, Pirota, do graničnog prelaza Gradina. Ulazak u Bugarsku i pauza na pumpi od 45min. Tokom noći nastavak puta preko Sofije, Pernika, niz dolinu reke Strumice do grada Melnik. Planirani dolazak u Melnik 09:00. U Melniku će se obići centar ovog malog grada, karakterističnog po autentičnim građevinama sa početka 19.veka. Melnik je zaštićen od strane UNESCO-a. Pauzu od 90 minuta iskoristićemo i za izlazak na vidikovac iznad samog grada. Oko 11:00h planira se nastavak puta ka Grčkoj. Nakon ulaska u Grčku prva pauza je u gradu Seresu, gde ćemo obići gradsu crkvu u kojoj je car Dušan proglasio dopunu svog zakonika (31. avguast 1354. godine). Iz Seresa se upućujemo ka planini Vrontous, gde stižemo oko 14:30č u planinarski dom “Lailijas” na 1510 m nadmorske visine, u kome je planirano noćenje. U slučaju povoljnh vremenskh prilika
postoji mogućnost da se do sumraka izađe na najvišu tačku planine Vrontous – 1849m (Ali Babin vrh). Staza nije zahtevna, uspon traje oko 75 minuta. Drugi dan: Putovanje od 90 minuta od doma “Lailijas” do mesta iznad sela Katafito pod planinom Orvilos. Uspon na planinu Orvilos započinjemo sa visine od oko 980 metara a cilj je najviši vrh na visini od 2.212 metara. Ukupna dužina staze je 24km, a visinska razlika 1300m. Planirano trajanje celokupne ture je oko 9 sati (sa pauzama). Nakon silaska sledi povratak do planinarskog doma, gde ponovo noćimo. Treći dan: Putovanje u jutarnjim časovima do grada Seresa. Slobodno vreme za obilazak Seresa – 90 minuta (ko želi može da izađe na uzvišenje gde se nalazi tvrđava – mali Akropolj, sa odličnim vidikovcem na grad). Sledi putovanje do jezera Kerkini, obilazak vizitorskog centra Kerkini, te nastavak putovanja do banje Loutraki Loutrakiou, gde je planirano noćenje u hotelu u samoj banji. Nakon ulaska u hotel, moguć je fakultativni odlazak na kupanje u otvorenim bazenima sa termalnom vodom. Noćenje. Četvrti dan: Polazak u 09:00 minibusom iz banje ka ski-centru Voras, pod vrhom Kajmakčalana. Nakon polaska u ski-centar sledi dvočasovni uspon travnatim terenom do vrha Kajmakčalana, gde će se položiti venac pred kosturnicom srpskih vojnika. Obilazak kapele na vrhu planiran je oko podneva, što predstavlja
tačno vreme kad je pre 100 godina stupilo na snagu primirje (u podne, 11.11.1918., odnosno u 11h po srednje-evropskom vremenu). Silazak istom stazom do minibusa. Sledi vožnja do Bitolja, gde se posećuje srpsko vojno groblje. Nakon kraćeg obilaska centralnih ulica Bitolja sledi putovanje za Srbiju. Jednočasovna pauza planirana je u Predejanima, a dolazak u Kragujevac očekuje se oko 23:00.
Cena 115 evra + dinarski deo za grupno putno osiguranje (oko 400 din).
Uz prijavu je obavezna akontacija od 40 evra.
U cenu su uključeni prevoz (1620 km), troškovi vozača, dva noćenja u pl. domu, jedno noćenje u hotelu. U cenu nisu uračunati fakultativni izleti. Hrana se može dogovoriti u domu, obrok nije uključen u osnovnu cenu akcije. Napomena: U četvrtak se planinari samo u popodnevnim časovima – laka pešačka tura. U petak se planinari oko 9 sati – staza je kondiciono srednje težine. Ko želi može da ostane ceo dan u domu ili da pešači po šumovitim uređenim stazama u blizini doma. U subotu se ne planinari već su obilasci isključivo izletnički. U
nedelju se planinari oko 4 sata, visinska razlika je 550m, staza je kondiciono srednje-lake težine. DOBRO PROCENITE SVOJE PSIHOFIZIČKO STANjE.

Oprema: odgovarajuća za akciju i vremenske uslove (planinarske cipele, jakna otporna na vetar i kišu, polarduks, kamašne, kapa, rukavice, papuče za kretanje u pl. domu, rezervna suva garderoba, lampa sa rezervnim baterijama).

Prijave i dodatne informacije: Nemanja Rebić, tel. 0643900098

. . .

Nedelja, 11. novembar 2018. godine

Organizator PD „Žeželj“, Kragujevac, vodič na stazi Nataša Cvetković
Naziv akcije „Studenica – Savine isposnice – Maglič“
Mesto održavanje akcije, Studenica

Udaljenost od Kragujevca 120 km, predviđeno vreme putovanja sa pauzama oko 2,5h. Polazak od Krsta je planiran za 07:00. Planirani povratak u Kragujevac do 20:00.
Početna tačka akcije je na 7 km od manastira Studenice – Savošnice, kreće se šumskom stazom ka Savinim isposnicama. Usputno se obilaze dva vidikovca. Od Savinih isposnica produžavamo ka Savovu i vraćamo se na početnu tačku akcije. Ukupna dužina staze je 10km sa usponom / spustom od 506m. Najveća nadmorska visina je 1004m a najmanja 527m. Nakon završetka akcije predviđen je obilazak manastira Studenica i u povratku posećujemo nezaobilazni srednjevekovni grad Maglič.

Akcija je planinarskog, a ne takmičarskog karaktera.

*Izvođenje akcije će zavisiti od vremenskih prilika i dodatne informacije ukoliko bude promena će biti naknadno objavljene.

Akontacija 500 rsd. Rok za otkazivanje učešća 08. novembar 2018. godine. Planinari koji otkažu učešće nakon navedenog roka, dužni su sami da pronađu zamenu za učešće, ili im neće biti vraćena uplaćena akontacija. Način prevoza i konačna cena biće utvrđeni po prijavi učesnika.

Na akciji mogu učestvovati planinari, članovi PSS, ili članovi inostranih klubova članova saveza priznatog od UIAA, sa urađenim lekarskim pregledom i sa uplaćenom članarinom za 2018. godinu, što potvrđuju planinarskom, članskom karticom prilikom prijave. Takođe na akciji mogu učestvovati i lica za koje je pokrenut postupak prijema u članstvo (lica koja su potpisala pristupnicu, evidencioni list i izjavu o odgovornosti da na akciju idu na sopstvenu odgovornost).

Oprema: odgovarajuća za akciju i vremenske uslove. (Planinarske cipele, zaštita od vetra, sunca i kiše, polar duks, kamašne, planinarski štapovi, zaštitna krema od UV zračenja, rezervna suva garderoba koja može ostati u autobusu za povratak sa staze, lampa sa rezervnim baterijama.)

Hrana i voda iz ranca za celodnevni boravak u prirodi.

Napomena: Akcija se odvija u skladu sa „Pravilnikom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti“ PSS-a. Svi planinari učestvuju na sopstvenu odgovornost. Svaki planinar je dužan da ponese ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2018. godinu. Vodič u skladu sa pravilnikom o izvođenju pl. akcija PSS-a, zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Organizator i vodič na stazi ne snose odgovornost za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima, kao i za nesreće izazvane pod dejstvom alkohola i drugih nedozvoljenih supstanci, ne odgovaraju za učesnike koji krenu na stazu samostalno, pre ili nakon oranizovanog polaska, kao i za učesnike koji odaberu neki drugi pravac uspona i silaska.

Prijave i dodatne informacije: Nataša Cvetković MB 577, tel. 0600456492

Vremenska prognoza za Studenicu

. . .

Sreda, 14. novembar 2018. godine

Redovni sastanak PD „Žeželj“, sreda, OŠ “Milutin i Draginja Todorović“ u Kragujevcu sa početkom u 19:30h.

E-mail: pdzezeljkg@gmail.com, tel. 064 218 34 12

. . .

Nedelja, 18. novembar 2018. godine

Organizator PSD „Gvozdac“, Kraljevo
Naziv akcije „Putem Srpske vojske u velikom ratu“
Mesto održavanje akcije, Beli kamen- Čukar- Brezna

Udaljenost od Kragujevca 75 km, predviđeno vreme putovanja sa pauzoma je oko 1,5h. Polazak od Krsta je planiran za 06:00. Planirani povratak u Kragujevac do 19:00.

Poštovani prijatelji, prihvatajući inicijativu gospodina Rada Kneževića da se uključimo u obeležavanje 100 godina povlačenja Srpske vojske u Prvom svetskom ratu, 2015 godie započeli smo planinarsku akciju pod nazivom „Putem Srpske vojske u velikom ratu“, sa ciljem da otrgnemo od zaborava herojsku borbu srpskih zaštitinica na obalama reke Ibra u novembru mesecu 1915. godine. Zbog veličine prostora na kome se odvijaju borbe, odlučili smo se da ovom planninarskom akcijom osvetlimo manje poznate događaje na desnoj obali Ibra na području planina Baba, Stolovi, Ravna, Studena, sela Brezna. Istražujući dostupnu istorijsku građu dokumentovali smo izuzetno teške borbe srpske vojske, njene velike gubitke i herojsku odbranu puta dolinom Ibra. U čast zaboravljenih srpskih heroja pozivamo vas da zajedno pređemo stazu „Putem Srpske vojske u velikom ratu“

Plan akcije 07,30 – 8,00 – okupljanje učesnika kod Turijskog puta (Kod table PSD Gvozdac, put Kamenica –Brezna). 08,00 – 08,05 – otvaranje akcije – izlazak učesnika na stazu. 08,05 – 14,00 –pešačenje sa pauzom na Belom kamenu za Istorijski čas. 14,30 – 16,00 – ručak, podela zahvalnica, zatvaranje akcije.Napomena: u zavisnosti od vremenskih uslova na stazi organizator će prilagoditi vreme i sadržaj akcije.

Staza je duga oko 12 km sa visinskom razlikom od oko 600 m uspona i oko 300 m spusta i spada u lakše staze. Staza prolazi kroz rastinje (kleke, šuma) ili preko livada sa lepim vidicima. Najveća visina je vrh Čukar 984 m. Organizator po završetku akcije organizuje besplatan ručak u planinarskom domu „Zorica Gizdavić“ u selu Brezna. Poneti pribor za jelo.

*Izvođenje akcije će zavisiti od vremenskih prilika i dodatne informacije ukoliko bude promena će biti naknadno objavljene.

Akontacija 250 rsd. Rok za otkazivanje učešća 15. novembar 2018. godine. Planinari koji otkažu učešće nakon navedenog roka, dužni su sami da pronađu zamenu za učešće, ili im neće biti vraćena uplaćena akontacija. Način prevoza i konačna cena biće utvrđeni po prijavi učesnika.

Prijave i dodatne informacije: Nikola Miletić, tel. 063295399

Vremenska prognoza za Breznu

. . .

Sreda, 21. novembar 2018. godine

Redovni sastanak PD „Žeželj“, sreda, OŠ “Milutin i Draginja Todorović“ u Kragujevcu sa početkom u 19:30h.

E-mail: pdzezeljkg@gmail.com, tel. 064 218 34 12

. . .

Petak 23. novembar 2018g.

Centar za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“

Koncert Velikog narodnog orkestra sa vokalnim solistima „Sećanje na Sonju„, gost programa Jelena Tomašević

Poštovani,
pozivamo Vas na tradicionalni koncert posvećen našoj Dr Sonji Perišić.
Navršilo se deset godina od njene prerane smrti a „Abrašević“ na sebi svojstven način održava sećanje i uspomenu na ovog velikog čoveka i humanistu.
Ulaz je besplatan.
Specijalni gost na koncertu biće Jelena Tomašević.
Koncert će biti održan u Knjaževsko-Srpskom teatru sa početkom u 20:00.

. . .

*Akcija je otkazana zbog malog broja prijavljenih Nedelja, 25. novembar 2018. godine

Organizator PD „Žeželj“, Kragujevac, vodič na stazi Nikola Miletić
Naziv akcije „Goč od naselja Stari Goč“
Mesto održavanje akcije, planina Goč

Udaljenost od Kragujevca: 75km, vreme predviđeno za putovanje sa pauzama 2h. Polazak iz Kragujevca, kod Krsta 07:30. Predviđeni povratak u Kragujevac do 19:30.

Plan akcije. Polazak na stazu do 09:30 iz naselja Stari Goč. Odatle bi se išlo ili niz Ljukten, južnom padinom ka Mitrovom polju (u tom slučaju dužina staze bi bila do 15 km.) ili  kružnom stazom, povratak bi bio na početnu tačku akcije. (U tom slučaju dužina staze bi bila oko 12 km.).  Pravac i dužinu staze vodič će odrediti na licu mesta u zavisnosti od toga ima li i koliko snega, jer u spuštanju može da bude klizavo po malom snežnom pokrivaču. Ukupni uspon i spust je oko 350m. Obe staze spadaju u lakše staze.

*Izvođenje akcije će zavisiti od vremenskih prilika i dodatne informacije ukoliko bude promena će biti naknadno objavljene.

Akontacija 250 rsd. Rok za otkazivanje učešća 22. novembar 2018. godine. Planinari koji otkažu učešće nakon navedenog roka, dužni su sami da pronađu zamenu za učešće, ili im neće biti vraćena uplaćena akontacija. Način prevoza i konačna cena biće utvrđeni po prijavi učesnika.

Na akciji mogu učestvovati planinari, članovi PSS, ili članovi inostranih klubova članova saveza priznatog od UIAA, sa urađenim lekarskim pregledom i sa uplaćenom članarinom za 2018. godinu, što potvrđuju planinarskom, članskom karticom prilikom prijave. Takođe na akciji mogu učestvovati i lica za koje je pokrenut postupak prijema u članstvo (lica koja su potpisala pristupnicu, evidencioni list i izjavu o odgovornosti da na akciju idu na sopstvenu odgovornost).

Oprema: odgovarajuća za akciju i vremenske uslove. (Planinarske cipele, zaštita od vetra, sunca i kiše, polar duks, kamašne, planinarski štapovi, zaštitna krema od UV zračenja, rezervna suva garderoba koja može ostati u autobusu za povratak sa staze, lampa sa rezervnim baterijama.)

Hrana i voda iz ranca za celodnevni boravak u prirodi.

Napomena: Akcija se odvija u skladu sa „Pravilnikom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti“ PSS-a. Svi planinari učestvuju na sopstvenu odgovornost. Svaki planinar je dužan da ponese ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2018. godinu. Vodič u skladu sa pravilnikom o izvođenju pl. akcija PSS-a, zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Organizator i vodič na stazi ne snose odgovornost za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima, kao i za nesreće izazvane pod dejstvom alkohola i drugih nedozvoljenih supstanci, ne odgovaraju za učesnike koji krenu na stazu samostalno, pre ili nakon oranizovanog polaska, kao i za učesnike koji odaberu neki drugi pravac uspona i silaska.

Prijave i dodatne informacije Voja Milić 0642774442

Vremenska prognoza za Goč

. . .

Nedelja, 25. novembar 2018. godine

Organizator PSD „Ćira“ , Lajkovac, republička akcija
Naziv akcije „Stazama Kolubarske bitke“
Mesto održavanje akcije, Lajkovac-manastir Ćelije

Udaljenost od Kragujevca: 105km, vreme predviđeno za putovanje sa pauzama 2č. Polazak iz Kragujevca, kod Krsta 06:30. Predviđeni povratak u Kragujevac do 20:30.

Plan aktivnosti: 08-09 sati Skup i prijave učesnikau Lajkovcu na platou Železničke stanice. 09.00 sati Otvaranje akcije i polazak na stazu; 09-15 sati Pešačka tura na stazi: od Lajkovca (120mnv) –„Markovića put“- spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrapče brdu–lovačka kućica-Čovka (272 mnv)–spomen kosturnica i manastir Ćelije (139mnv)-spomenik Dimitriju Tucovićuna Vrapče brdu–„Markovića put“-Lajkovac (postoji mogućnost da autobusi učesnika u povratku čekaju kod starog mosta na Kolubari); 16 sati Povratak u Lajkovac; 16.30 sati Ručak uz dodele zahvalnica i prigodan program.
Staza. Dužina staze je 16km i spada u kategoriju lakih staza. Voda na stazi: „Vreline“ i kod manastira. U manastiru bićeu kratko o istoriji kraja i učešću naših predaka u Prvom svetskom ratu. U manastiru će učesnici biti posluženi čajem. Oprema odgovarajuća za jednodnevnu akciju ,nepromočiva obuća i odeća zbog moguće kiše (opremu prilagoditi vremenskim uslovima). Ručak po završetku akcijeje u hotelu „Lajkovac“ (cena ručka je 200 dinara, pasulj sa kobasicom,salata, hleb).Obavezno poneti planinarsku i zdrastvenu knjižicu. Pribor za ručavanje je obezbeđen.

Akontacija 500 rsd. Rok za otkazivanje učešća 22. novembar 2018. godine. Planinari koji otkažu učešće nakon navedenog roka, dužni su sami da pronađu zamenu za učešće, ili im neće biti vraćena uplaćena akontacija. Način prevoza i konačna cena biće utvrđeni po prijavi učesnika. Prijave i dodatne informacije: Nikola Miletić, tel. 063295399

Vremenska prognoza za Lajkovac

. . .

Sreda, 28. novembar 2018. godine

Redovni sastanak PD „Žeželj“, sreda, OŠ “Milutin i Draginja Todorović“ u Kragujevcu sa početkom u 19:30h.

E-mail: pdzezeljkg@gmail.com, tel. 064 218 34 12

. . .

 

Category : Novembar