Avgust 2019.

. . .

Sreda 21. avgust 2019. godine


Redovni sastanak PD „Žeželj“, OŠ “Milutin i Draginja Todorović“ u Kragujevcu sa početkom u 19:30h.

e-mail: pdzezeljkg@gmail.com, tel. 064 218 34 12

https://www.facebook.com/pg/planinarsko.zezelj/

. . .

Nedelja 25. avgust 2019.
Planina Rudnik
PD „Žeželj“ Kragujevac, organizatori: Nikola Miletić i Raša Perović

Fotografija Planinarsko Društvo Žeželj.

25.08. Nedelja: polazak u 7:30 časova od Krsta ka varošici Rudnik preko Bara. Dolazak u varošicu oko 08:45, a polazak na pešačenje planiran je za 09:00 stazom pored pl. doma PTT Beograd i uz rudničke padine ka vrhovima Mali (1058m) i Srednji Šturac (1113m). Posle odmora na vrhu, pešačenje nastavljamo ka Banetovom vrhu (1089m) i dalje preko Grabara (963m) i Bulin brda (780m), ka selu Gornja Crnuća i Konaku Kneza Miloša (580m) gde će nas čekati prevoz. Dužina staze je 17km, uz ukupan uspon od 770m i spuštanje od 860m. U povratku, postoji mogučnost organizovanja zajedničkog ručka u restoranu „Rade Zmaj“ u selu Bare, po ceni od 350 dinara po osobi (čorba + roštilj + jedno piće). Dolazak u Kragujevac se očekuje oko 18:30 časova.

. . .

Sreda 28. avgust 2019. godine


Redovni sastanak PD „Žeželj“, OŠ “Milutin i Draginja Todorović“ u Kragujevcu sa početkom u 19:30h.

e-mail: pdzezeljkg@gmail.com, tel. 064 218 34 12

https://www.facebook.com/pg/planinarsko.zezelj/

. . .

31. avgust – 1.septembar 2019.
Sopotnica i Kanjon Mileševke
PD „Žeželj“ Kragujevac, organizator i vodič Nikola Miletić

Резултат слика за Sopotnica

31.08. Subota: polazak iz Kragujevca u 7 h. časova. Vožnja sa usputnim stajanjima prema potrebi. Oko 11 h. dolazak do doma na Sopotnici, smeštaj i kratka pauza. Smeštaj je u višekrevetnim sobama. Postoji kuhinja ali nema kuvara. Nakon pauze obilazimo vodopade na Soptnici. Udaljeni su od doma oko 20-ak minuta pešačenja. Nakon obilaska vodopada vraćamo se do doma i uveče uživamo uz vatricu i roštilj.
01.09. Nedelja: U 7 h. Polazak ka Kumrinoj česmi (5 km) odakle se ulazi u Kanjon Mileševe. Sam ulaz vodi na lep vidikovac ka kanjonu. Nakon strmog silaska u kanjon staza vodi uskom stazom kroz kanjon (na nekim mestima je širina staze manja od 50 cm). Dužina staze kroz kanjon je oko 12 km. Na kraju kanjona se nalazi restoran i ribnjak Kanjon. Nakon pauze u restoranu ćemo obići Manastir Mileševu (Zadužbinu kralja Vladislava sina Stefana Prvovenčanog, iz 13. veka). Po obilasku manastira ćemo krenuti nazad za Kragujevac. Povratak u Kragujevac se planira do 21 h.

Prijave i dodatne informacije: Nikola Miletić 063 295399

. . .

Opšte napomene

Na akcijama mogu učestvovati planinari, članovi PSS, ili članovi inostranih klubova članova saveza priznatog od UIAA, sa urađenim lekarskim pregledom i sa uplaćenom članarinom za 2019. godinu, što potvrđuju planinarskom, članskom karticom prilikom prijave. Takođe na akciji mogu učestvovati i lica za koje je pokrenut postupak prijema u članstvo (lica koja su potpisala pristupnicu, evidencioni list i izjavu o odgovornosti da na akciju idu na sopstvenu odgovornost).

Oprema: odgovarajuća za akciju i vremenske uslove. (Planinarske cipele, zaštita od vetra, sunca i kiše, polar duks, kamašne, planinarski štapovi, zaštitna krema od UV zračenja, rezervna suva garderoba i laka obuća koja može ostati u prevozu do povratka sa staze, lampa sa rezervnim baterijama, pozitivno raspoloženje.) Hrana i voda iz ranca za celodnevni boravak u prirodi.

Akcije se odvijaju u skladu sa „Pravilnikom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti“ PSS-a. Svi planinari učestvuju na sopstvenu odgovornost. Svaki planinar je dužan da ponese ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2019. godinu. Vodič u skladu sa pravilnikom o izvođenju pl. akcija PSS-a, zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Organizator i vodič na stazi ne snose odgovornost za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima, kao i za nesreće izazvane pod dejstvom alkohola i drugih nedozvoljenih supstanci, ne odgovaraju za učesnike koji krenu na stazu samostalno, pre ili nakon oranizovanog polaska, kao i za učesnike koji odaberu neki drugi pravac uspona i silaska.

Sve informacije i programi u vezi sa sa aktivnostima našeg Društva, objavljenih na ovom sajtu, namenjeni su samo članovima našeg Društva i članovima planinarskih organizacija učlanjenih u Planinarski savez Srbije.

. . .

Category : Avgust