Decembar 2019.

Nedelja 15. decembar 2019.
Planina Baba i stari grad Petrus
PD “Žeželj” Kragujevac

Резултат слика за petrus zabrega

Udaljenost od Kragujevca 85 km. Vreme potrebno za putovanje oko 1h 15min. Planirani polazak iz Kragujevca kod Krsta u 07:00. Planirani povratak u Kragujevac do 19h.

Plan akcije: 08:30 polazimo iz sela Plana(329mnv), staza vodi na vrh Mala Baba(501 mnv), zatim grebenom planine na vrh planine Baba (657 mnv), zatim sledi spust do manastira Lešje (350 mnv). Vreme prolaska ove staze je 6 sati sa pauzama za odmor. 14:00 polazimo prevozom iz sela Lešje do sela Zabrega. Ovde ćemo proći delom kanjona reke Crnice u dužini od 2 km. Posetićemo ostatke manastira Namasija i crkve Svetog Jovana Glavoseka, zatim imaćemo uspon na jedno uzvišenje gde se nalaze ostaci rimskog grada iz petog veka Petrus. Odavde bi se vratili istom stazom do centra sela Zabrege gde će nas čekati prevoz. Za Kragujevac bi krenuli oko 18:00.

Dužina staze je 12 km. Ukupan uspon silazak 330m. Vreme potrebno da se pređe staza, 5-6h sa pauzama. Staza nije zahtevna ni tehnički ni kondiciono. Namenjena je za sve uzraste i kategorije planinara. Vode ima u manastiru Lešje i u selu Zabrega.

Prijave i dodatne informacije Voja Milić 0642774442

. . .

Sreda, 18. decembar 2019. g.


Redovni sastanak PD „Žeželj“, sreda, OŠ “Milutin i Draginja Todorović“ u Kragujevcu sa početkom u 19:30h.

E-mail: pdzezeljkg@gmail.com
Kontakt: 0642183412
https://www.facebook.com/pg/planinarsko.zezelj/

. . .

Nedelja 22. decembar 2019.
Venčac i Bukulja
PD “Žeželj” Kragujevac

Резултат слика за bukulja i vencac

. . .

Sreda, 25. decembar 2019. g.


Redovni sastanak PD „Žeželj“, sreda, OŠ “Milutin i Draginja Todorović“ u Kragujevcu sa početkom u 19:30h.

E-mail: pdzezeljkg@gmail.com
Kontakt: 0642183412
https://www.facebook.com/pg/planinarsko.zezelj/

. . .

Četvrtak 26. decembar 2019.
Prednovogodišnja planinarska proslava

PD „Žeželj“ PEK „Gora“ PD „Mislinja“

Резултат слика за prednovogodisnja proslava zelengora

Tradicionalna prednovogodišnja proslava sa prijateljima iz PEK „Gora“ i PD „Mislinja“ iz Slovenije, hotel „Zelengora“ sa početkom u 20h.

Cena: 1750 din.
Muzički program: Forte piano bend
Meni: zelengora zakuska, pileći file, stek zelengora, aromatični krompir, vitaminska salata, hleb i slatki sto – izbor više vrsta kolača, (za one koji poste može da se organizuje posni meni).
Asortiman pića – otvoreni šank: pelinkovac, vinjak, vodka, vermut, domaće rakije, vino, pivo, sokovi, voda, domaća i espreso kafa.

Akontacija: 1000 din.
Prijave i dodatne informacije Jelena Pavlović 0642542788

. . .

26.-28. decembar 2019.
Poseta planinara iz PD
„Mislinja“

Резултат слика за zima gledić"

Četvrtak, 26. decembar 2019.

Dolazak gostiju iz Slovenije 12-13 h, osveženje sa kratkim druženjem u lokalu u centru grada, smeštaj gostiju u objektu u kome će prespavati prve noći, šetnja po gradu u pretprazničnom ambijentu, kratak popodnevni odmor, zajednička svečana večera sa kragujevačkim planinarima u Hotelu Zelengora, oko ponoći povratak u objekat za smeštaj i noćenje.

Petak, 27. decembar 2019.

Ustajanje, doručak i napuštanje objekta za smeštaj, prevoz gostiju sopstvenim minibusom prema PD „Dr Sonja Perišić“, pešačka tura u trajanju 4-5h na delu Gledićkih planina koji gravitira selu Adžine livade, dolazak u PD „dr Sonja Perišić“, smeštaj i popodnevni odmor, u večernjim satima druženje sa kragujevačkim planinarima u PD „Dr Sonja Perišić“, noćenje u PD „Dr Sonja Perišić“.

Subota, 28. decembar 2019.

Ustajanje, doručak, napuštanje PD „Dr Sonja Perišić“ i prevoz do grada u prepodnevnim časovima, slobodno vreme za obilazak Gradske tržnice, trgovina u gradu ili individualna druženja, 11.00 – 12.00 – zajednički ručak sa domaćinima u restoranu u gradu, 12.00 – ispraćaj gostiju iz Slovenije, koji prave 2-časovnu  pauzu za razgledanje Beograda, a zatim nastavljaju povratno putovanje prema Sloveniji.

Dodatne informacije: Zoran Kostadinović, 065 2050290,060 2340079

. . .

Opšte napomene

Na akcijama mogu učestvovati planinari, članovi PSS, ili članovi inostranih klubova članova saveza priznatog od UIAA, sa urađenim lekarskim pregledom i sa uplaćenom članarinom za 2019. godinu, što potvrđuju planinarskom, članskom karticom prilikom prijave. Takođe na akciji mogu učestvovati i lica za koje je pokrenut postupak prijema u članstvo (lica koja su potpisala pristupnicu, evidencioni list i izjavu o odgovornosti da na akciju idu na sopstvenu odgovornost).

Oprema: odgovarajuća za akciju i vremenske uslove. (Planinarske cipele, zaštita od vetra, sunca i kiše, polar duks, kamašne, planinarski štapovi, zaštitna krema od UV zračenja, rezervna suva garderoba i laka obuća koja može ostati u prevozu do povratka sa staze, lampa sa rezervnim baterijama, pozitivno raspoloženje.) Hrana i voda iz ranca za celodnevni boravak u prirodi.

Akcije se odvijaju u skladu sa „Pravilnikom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti“ PSS-a. Svi planinari učestvuju na sopstvenu odgovornost. Svaki planinar je dužan da ponese ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2019. godinu. Vodič u skladu sa pravilnikom o izvođenju planinarskih  akcija PSS-a, zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Organizator i vodič na stazi ne snose odgovornost za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima, kao i za nesreće izazvane pod dejstvom alkohola i drugih nedozvoljenih supstanci, ne odgovaraju za učesnike koji krenu na stazu samostalno, pre ili nakon oranizovanog polaska, kao i za učesnike koji odaberu neki drugi pravac uspona i silaska.

Sve informacije i programi u vezi sa sa aktivnostima našeg Društva, objavljenih na ovom sajtu, namenjeni su samo članovima našeg Društva i članovima planinarskih organizacija učlanjenih u Planinarski savez Srbije.

. . .

Category : Decembar