Decembar 2019.

. . .

Sreda, 4. decembar 2019. g.


Redovni sastanak PD „Žeželj“, sreda, OŠ “Milutin i Draginja Todorović“ u Kragujevcu sa početkom u 19:30h.

E-mail: pdzezeljkg@gmail.com
Kontakt: 0642183412
https://www.facebook.com/pg/planinarsko.zezelj/

. . .

Nedelja 8. decembar 2019.
Međunarodni dan planina – Ješevac i Borački Krš

PD „Žeželj“ i PEK „Gora“, Kragujevac

Резултат слика за jesevac i boracki krs

Povodom 11. decembra, Međunarodnog dana planina, PD „Žeželj“ i PEK „Gora“ iz Kragujevca tradicionalno organizuju regionalnu planinarsku akciju na planini Ješevac.

Ješevac je planina u Šumadiji nalazi se nedaleko od Gornjeg Milanovca, na samo 7 kilometara istočno. Najviša tačka planine Ješevac je Crni vrh, 902 mnv, što je veoma visoko za brežuljkastu Šumadiju. Ješevac je planina treća po visini u Šumadiji, posle Rudnika sa severa i Gledićkih planina sa jugoistoka. U podnožju planine Ješevac, u kotlini sa jugoistoka nalazi se Gružansko jezero, a na jugozapadu se oslanja na padine planine Vujan.

Organizovani polazak iz Kragjevca je u 07:00 od Krsta, ka selu Jablanica kod Gornjeg Milanovca. Selo Jablanica se nalazi na 48 km od Kragujevca, na putu Kragujevac – Gornji Milanovac, kod Rapaj Brda se skreće levo prema početnoj tački akcije.  Iz pravca Gornjeg Milanovca, selo Jablanica je udaljeno 8km. 

Plan akcije:

08:00 – 08:30 okupljanje i prijavljivanje učesnika akcije

08:30 planirani polazak na stazu ka vrhu Trijeske (736 mnv), a zatim se nastavlja preko Savićevice (711 mnv) i Zelene bare ka Crkvini (ruševine srednjevekovnog manastira Ješevac). Posle  pauze na ovom lokalitetu, nastavljamo pešačenje preko Ješevačke kose ka zaseoku Čairovići i Boračkom kršu (515 mnv). Borački krš je opciona varijanta za penjanje na isti (3 km)

16:00 -16:30 Završetak akcije u selu Borač. Zatim se organizovanim prevozom učesnici prebacuju do restorana u Ravnom Gaju.

17:00 – 18:00 Ručak i druženje planinara, dodela diploma i zahvalnica. Cena ručka (pasulj sa kobasicom) bez pića, je 250 dinara.  (Nije potrebno nositi pribor za jelo.)

18:00 – 18:30 Organizovani povratak u Kragujevac

Dužina staze je 18km. Staza je srednje naporna. Vode na stazi ima u selu Jablanica, lokalitetu Crkvine i mestu Borač.

Lakša staza. Za one planinare koji ne žele da pešače celu dužinu staze, biće omogućeno da se posle uspona na Trijesku vrate do autobusa u Jablanici (ukupno 6,5km) i prevezu se do sela Borač gde mogu izaći na Borački krš (3km).

Prijave i dodatne informacije

Organizacioni odbor akcije Voja Milić 0642774442 PD „Žeželj“, Radojica Perović, 0642183412 predsednik PD „Žeželj“, Gojko Jakšić  0638271441 PEK „Gora“.

Sreda, 11. decembar 2019. g.


Redovni sastanak PD „Žeželj“, sreda, OŠ “Milutin i Draginja Todorović“ u Kragujevcu sa početkom u 19:30h.

E-mail: pdzezeljkg@gmail.com
Kontakt: 0642183412
https://www.facebook.com/pg/planinarsko.zezelj/

. . .

Sreda, 18. decembar 2019. g.


Redovni sastanak PD „Žeželj“, sreda, OŠ “Milutin i Draginja Todorović“ u Kragujevcu sa početkom u 19:30h.

E-mail: pdzezeljkg@gmail.com
Kontakt: 0642183412
https://www.facebook.com/pg/planinarsko.zezelj/

. . .

Sreda, 25. decembar 2019. g.


Redovni sastanak PD „Žeželj“, sreda, OŠ “Milutin i Draginja Todorović“ u Kragujevcu sa početkom u 19:30h.

E-mail: pdzezeljkg@gmail.com
Kontakt: 0642183412
https://www.facebook.com/pg/planinarsko.zezelj/

. . .

Četvrtak 26. decembar 2019.
Prednovogodišnja planinarska proslava

PD „Žeželj“ PEK „Gora“ PD „Mislinja“

Резултат слика за prednovogodisnja proslava zelengora

Tradicionalna prednovogodišnja proslava sa prijateljima iz PEK „Gora“ i PD „Mislinja“ iz Slovenije, hotel „Zelengora“ sa početkom u 20h.

Cena: 1750 din.
Muzički program: Forte piano bend
Meni: zelengora zakuska, pileći file, stek zelengora, aromatični krompir, vitaminska salata, hleb i slatki sto – izbor više vrsta kolača, (za one koji poste može da se organizuje posni meni).
Asortiman pića – otvoreni šank: pelinkovac, vinjak, vodka, vermut, domaće rakije, vino, pivo, sokovi, voda, domaća i espreso kafa.

Akontacija: 1000 din.
Prijave i dodatne informacije Jelena Pavlović 0642542788

. . .

26.-28. decembar 2019.
Poseta planinara iz PD
„Mislinja“

Резултат слика за zima gledić"

Četvrtak, 26. decembar 2019.

Dolazak gostiju iz Slovenije 12-13 h, osveženje sa kratkim druženjem u lokalu u centru grada, smeštaj gostiju u objektu u kome će prespavati prve noći, šetnja po gradu u pretprazničnom ambijentu, kratak popodnevni odmor, zajednička svečana večera sa kragujevačkim planinarima u Hotelu Zelengora, oko ponoći povratak u objekat za smeštaj i noćenje.

Petak, 27. decembar 2019.

Ustajanje, doručak i napuštanje objekta za smeštaj, prevoz gostiju sopstvenim minibusom prema PD „Dr Sonja Perišić“, pešačka tura u trajanju 4-5h na delu Gledićkih planina koji gravitira selu Adžine livade, dolazak u PD „dr Sonja Perišić“, smeštaj i popodnevni odmor, u večernjim satima druženje sa kragujevačkim planinarima u PD „Dr Sonja Perišić“, noćenje u PD „Dr Sonja Perišić“.

Subota, 28. decembar 2019.

Ustajanje, doručak, napuštanje PD „Dr Sonja Perišić“ i prevoz do grada u prepodnevnim časovima, slobodno vreme za obilazak Gradske tržnice, trgovina u gradu ili individualna druženja, 11.00 – 12.00 – zajednički ručak sa domaćinima u restoranu u gradu, 12.00 – ispraćaj gostiju iz Slovenije, koji prave 2-časovnu  pauzu za razgledanje Beograda, a zatim nastavljaju povratno putovanje prema Sloveniji.

Dodatne informacije: Zoran Kostadinović, 065 2050290,060 2340079

. . .

Opšte napomene

Na akcijama mogu učestvovati planinari, članovi PSS, ili članovi inostranih klubova članova saveza priznatog od UIAA, sa urađenim lekarskim pregledom i sa uplaćenom članarinom za 2019. godinu, što potvrđuju planinarskom, članskom karticom prilikom prijave. Takođe na akciji mogu učestvovati i lica za koje je pokrenut postupak prijema u članstvo (lica koja su potpisala pristupnicu, evidencioni list i izjavu o odgovornosti da na akciju idu na sopstvenu odgovornost).

Oprema: odgovarajuća za akciju i vremenske uslove. (Planinarske cipele, zaštita od vetra, sunca i kiše, polar duks, kamašne, planinarski štapovi, zaštitna krema od UV zračenja, rezervna suva garderoba i laka obuća koja može ostati u prevozu do povratka sa staze, lampa sa rezervnim baterijama, pozitivno raspoloženje.) Hrana i voda iz ranca za celodnevni boravak u prirodi.

Akcije se odvijaju u skladu sa „Pravilnikom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti“ PSS-a. Svi planinari učestvuju na sopstvenu odgovornost. Svaki planinar je dužan da ponese ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2019. godinu. Vodič u skladu sa pravilnikom o izvođenju planinarskih  akcija PSS-a, zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Organizator i vodič na stazi ne snose odgovornost za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima, kao i za nesreće izazvane pod dejstvom alkohola i drugih nedozvoljenih supstanci, ne odgovaraju za učesnike koji krenu na stazu samostalno, pre ili nakon oranizovanog polaska, kao i za učesnike koji odaberu neki drugi pravac uspona i silaska.

Sve informacije i programi u vezi sa sa aktivnostima našeg Društva, objavljenih na ovom sajtu, namenjeni su samo članovima našeg Društva i članovima planinarskih organizacija učlanjenih u Planinarski savez Srbije.

. . .

Category : Decembar