Januar 2020.

. . .

Obnova i učlanjenje u PD „Žeželj“ Kragujevac

Članarina za 2020. godinu iznosi 1000 dinara za zaposlene i penzionere, 500 dinara za đake, studente i nezaposlene.

Formular „Evidencioni list člana“ koji je neophodan za izradu novih planinarskih knjižica se preuzima na redovnim sastancima PD „Žeželj“ ili ga možete skinuti sa adrese

https://pss.rs/wp-content/uploads/2019/01/obrazac-4-karton-clana.docx

i poslati ga na mail društva pdzezeljkg@gmail.com. Dodatne informacije Voja Milić 0642774442.

Na osnovu odluke Ministarstva omladine i sporta, kao i odredbe Zakona u sportu, počev od 2018. godine obavezni su pregledi sportista, što obuhvata i članove Društva.  Lekarski pregled je obavezan pri učlanjenju. Lekarski pregledi se obavljaju na odeljenju sportske medicinine u zdravstvenoj stanici br. 2 (Palilule), Ratinčeva br 2.

. . .

Petak 24. januar 2020.
„Lik pobednika, foto-album ratnika Šumadije 1912-20“

Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“, Kragujevac, organizanizacija: Potomci ratnika 1912-1920 vojvoda „Radomir Putnik“

Predstavljanje publikacije „Lik pobednika, foto-album ratnika Šumadije 1912-20“, biće održana 24.01.2020. g. u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu sa početkom u 18:00.

Učestvuju: Roksanda Aleksić, istoričar, Goran Levajac, istoričar, dramski studio „Lepenica“ i Nikola Milovanović, autor. Moderator programa: Mirko Barjaktarević.

. . .

Subota 25. januar 2020.
13. Svetosavski pohod planinara

PSK Juhor Jagodina, tradicionalna akcija

Резултат слика за svetosavski pohod planinara

Udaljenost od Kragujevca 25 km. Vreme potrebno za putovanje 60 min. Polazak iz Kragujevca je planiran je za 07:00 kod Krsta. Povratak u Kragujevac oko 20:00.

Program: 08:30 – 08:45 otvaranje akcije, 8:45  polazak na stazu: Preko kote 705 m/nv, Čokotaka i Trnovite kose, silazi se  u korito reke Jošanice. (Beli kamen 360 m/nv) odmor 15 minuta. 10:15  Od Belog kamena do sela Jošanički Prnj. 2 km) ide se koritom reke, sa desetak prelazaka (preskoka) , pa je potrebno obratiti pažnju. Kroz selo do Manastira (Jošanica 250 m/nv) je asfalni put 2 km. 11:15   Dolazak u Manastir Jošanica. Obilazak i razgledanje manastira. 12:00  Povratak preko Čukare, Velike poljane,Tavana,( Malog vrha 630 m/nb), šumarske kuće (Mirjanin vrt) i vidikovca. 15:30  Dolazak u Planinarsku kuću. 16:00. Ručak. 17: 00  Podela zahvalnica i učesničkih kartona, druženje. Staza spada u srednje tešku, dužine 14 km. Organizator obezbeđuje beslatan ručak. Poneti pribor za hranu.

Prijave i dodatne informacije Jelena Pavlović 0642542788

. . .

Sreda, 29. januar 2020.

Резултат слика за PD Žeželj skupština"

U skladu sa Statutom PD  „Žeželj“ i na osnovu odluke Uprvnog odbora, predsednik PD „Žeželj“ je doneo odluku o sazivanju redovne sednice Skupštine za 2020. godinu.
Sednica će se održati dana 29.01.2020. godine sa početkom u 19.00 sati u svečanoj sali Skupštine grada.
Dnevni red:

  1. Izbor Radnog predsedništva, verifikacione komisije, zapisničara i overivača zapisnika
  2. Podnošenje Izveštaja o radu PD „Žeželj“ Kragujevac u prethodnom periodu (Izveštaj UO, NO, Suda časti i finansijskom poslovanju)
  3. Razmatranje i usvajanje plana akcija za 2020. godinu
  4. Razmatranje i usvajanje Finansijskog plana za 2020. godinu
  5. Razno

Upravni odbor PD „Žeželj“ poziva sve članove društva da prisustvuju i učestvuju u radu sednice, na kojoj se donose i usvajaju dokumenta neophodna za dalji rad kluba. Ostvarite Vaše pravo i obavezu koja se odnosi na rad Skupštine. Učestvujte u kreiranju aktivnosti PD prema vašim željama i viđenju, izglasavanjem odluka koje donosi naš najviši organ upravljanja.

E-mail: pdzezeljkg@gmail.com
Kontakt: 0642183412
https://www.facebook.com/pg/planinarsko.zezelj/

. . .

Opšte napomene

Na akcijama mogu učestvovati planinari, članovi PSS, ili članovi inostranih klubova članova saveza priznatog od UIAA,  sa uplaćenom članarinom za 2020. godinu, što potvrđuju planinarskom, članskom karticom prilikom prijave. Takođe na akciji mogu učestvovati i lica za koje je pokrenut postupak prijema u članstvo (lica koja su potpisala pristupnicu, evidencioni list i izjavu o odricanju odgovornosti ).

Svi učesnici akcije su dužni da potpišu izjavu o odricanju odgovornosti koju će dobiti od organizatora akcije.

Oprema: odgovarajuća za akciju i vremenske uslove. (Planinarske cipele, zaštita od vetra, sunca, kiše, snega, polar duks, kamašne, planinarski štapovi, zaštitna krema od UV zračenja, rezervna suva garderoba i laka obuća koja može ostati u prevozu do povratka sa staze, lampa sa rezervnim baterijama, pozitivno raspoloženje.) Hrana i voda iz ranca za celodnevni boravak u prirodi.

Akcije se odvijaju u skladu sa „Pravilnikom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti“ PSS-a. Svi planinari učestvuju na sopstvenu odgovornost. Svaki planinar je dužan da ponese ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2020. godinu. Vodič u skladu sa pravilnikom o izvođenju planinarskih  akcija PSS-a, zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Organizator i vodič na stazi ne snose odgovornost za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima, kao i za nesreće izazvane pod dejstvom alkohola i drugih nedozvoljenih supstanci, ne odgovaraju za učesnike koji krenu na stazu samostalno, pre ili nakon oranizovanog polaska, kao i za učesnike koji odaberu neki drugi pravac uspona i silaska.

Sve informacije i programi u vezi sa sa aktivnostima našeg Društva, objavljenih na ovom sajtu, namenjeni su samo članovima našeg Društva i članovima planinarskih organizacija učlanjenih u Planinarski savez Srbije.

. . .

Category : Januar