Februar 2021.

. . .

Subota 06. februar 2021.
Zimski uspon grebenom Velikog krša
PSD „Crni vrh“

. . .

Nedelja 07. februar 2021.
Orovica – Kablar
PD „Žeželj“, vodič Dušan Petković

. . .

14.-16. februar 2021.
Planine Treskavica i Visočica – zimski usponi
PD „Žeželj“, organizator Nemanja Rebić

. . .

Nedelja 14. februar 2021.
Žaračka Planina – zimski uspon
Zajednička akcija

. . .

Ponedeljak 15. februar 2021.
Sretenjski susret planinara
PD „Bukulja“

. . .

Nedelja 21. februar 2021.
Brđani Savinac
PD „Žeželj“

. . .

Subota 27. februar 2021.
25 Zimski uspon na Trem
PK „Železničar Niš“

Planirani polazak iz Kragujevca je kod Krsta u 05h. Vreme potrebno za putovanje 2,5h.

Program akcije: Okupljanje učesnika akcije i prijava „Štabu akcije“ u objektu ”Staro kupatilo” u centru Donjeg Dušnika. Otvaranje i start akcije je u parku ispred, u 07:00 časova. Po otvaranju kreće prva grupa vodiča na stazu. U skladu sa merama bezbednosti, preporuka organizatora je da svaki učesnik ili grupa učesnika krene na stazu odmah po prijavljivanju, a nakasnije do 08:00 časova kada kreće druga grupa vodiča. Staza ide kroz selo Gornji Dušnik, preko prevoja Devojački grob (1311 mnv), grebenom Suve planine do vrha Trem (1810 mnv). Dužina staze u jednom pravcu je 10 km. Povratak je istom stazom.

Oganizator će za vođenje akcije obezbediti dovoljan broj licenciranih vodiča. Za sve učesnike akcije će biti obezbeđena knjižica uspona i pečat uspona. Najbrojniji planinarski klub će dobiti pehar, dok će svaki klub koji je uzeo učešća na akciji dobiti zahvalnicu za ućešće.
Ove godine, u skladu sa merama bezbednosti vezanih za pandemiju virusa COVID19 neće biti organizovanog ručka i kulturno-umetničkog programa.

Prijave i dodatne informacije Voja Milić 0642774442

. . .

Nedelja 28.02.2020.
Dan društva PD Žeželj
PD „Žeželj“

Akcija Vodojaža Trešnjevak Dren Adžine livade

Polazak kod Krsta u 08:30. Dužina staze oko 12 km. Uspon oko 350 m, spust oko 50 m. Staza se prelazi za oko 4,5h laganog hoda, apsolutno je prihvatljiva za sve uztaste i kategorije planinara. Početna tačka akcije je  Vodojaža u Grošnici. Cilj staze je planinarski dom u Adžinim livadama. Nakon završetka akcije planiran je ručak u dvorištu planinarskog doma u pojedinačnim pakovanjima. (Za ručak je predviđena karađorđeva, umak, salata i hleb.) Planirani povratak u Kragujevac je oko 16h.

Prijave i dodatne informacije Voja Milić 0642774442

. . .

Opšte napomene

Na akcijama mogu učestvovati planinari, članovi PSS, ili članovi inostranih klubova članova saveza priznatog od UIAA, sa urađenim lekarskim pregledom i sa uplaćenom članarinom za 2021. godinu, što potvrđuju planinarskom, članskom karticom prilikom prijave. Takođe na akciji mogu učestvovati i lica za koje je pokrenut postupak prijema u članstvo (lica koja su potpisala pristupnicu, evidencioni list i izjavu o odgovornosti da na akciju idu na sopstvenu odgovornost).

Svi učesnici akcije su dužni da potpišu izjavu o odricanju odgovornosti koju će dobiti od organizatora akcije.

Oprema: odgovarajuća za akciju i vremenske uslove. (Planinarske cipele, zaštita od vetra, sunca i kiše, polar duks, kamašne, planinarski štapovi, zaštitna krema od UV zračenja, rezervna suva garderoba i laka obuća koja može ostati u prevozu do povratka sa staze, lampa sa rezervnim baterijama, pozitivno raspoloženje.) Hrana i voda iz ranca za celodnevni boravak u prirodi.

Akcije se odvijaju u skladu sa „Pravilnikom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti“ PSS-a. Svi planinari učestvuju na sopstvenu odgovornost. Svaki planinar je dužan da ponese ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2021. godinu. Vodič u skladu sa pravilnikom o izvođenju planinarskih  akcija PSS-a, zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Organizator i vodič na stazi ne snose odgovornost za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima, kao i za nesreće izazvane pod dejstvom alkohola i drugih nedozvoljenih supstanci, ne odgovaraju za učesnike koji krenu na stazu samostalno, pre ili nakon oranizovanog polaska, kao i za učesnike koji odaberu neki drugi pravac uspona i silaska.

Na osnovu Zakona o turizmu i Službenog glasnika RS, br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i planinarska akcija se organizuje u skladu sa statutom PD „Žeželj“. Prema Zakonu o turizmu (član 86, stav 4) za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.

Sve informacije i programi u vezi sa sa aktivnostima našeg Društva, objavljenih na ovom sajtu, namenjeni su samo članovima našeg Društva i članovima planinarskih organizacija učlanjenih u Planinarski savez Srbije.

. . .

Category : Februar