Novembar 2021.

. . .

Subota 27. novembar 2021.
Dan društva PEK Gora
PEK Gora, Kragujevac

Gora PEK | Planinarski savez Srbije

Dana 27.11.2021. godine obeležiće se dan kluba pešačkom akcijom na Bešnjaji sledećom putanjom: Dom u Bukorovcu – Gornja mala – greben iznad sela Bukorovac – vodenica – Gigov potok – Kamenita kosa – Đurina česma – Vrletnica – Dom u Bukorovcu. Staza koja će se koristiti je kružnog tipa i u dugačka je oko 12,5 km, tehnički i kondiciono nije zahtevna.

Okupljanje učesnika je između 09,00 – 10,00 časova ispred doma u Bukorovcu. Na stazu se kreće u 10,00 časova. Očekivano vreme za prolazak staze je maksimum za 5 sati. Ručak je zakazan za 16,00 časova kada će biti i dodela zahvalnica.

. . .

Nedelja 28. novembar 2021.
Uređenje staza  Ješevac Borački krš
PD Žeželj, Kragujevac

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ПЛАНИНА – ПЛАНИНА ЈЕШЕВАЦ | "ГОРА"

U sklopu priprema za regionalnu akciju Ješevac Borački Krš koja će se održati 12.12.2021. u sklopu međunarodnog dana planina, a koja će sledeće godine biti republičkog karaktera očistićemo stazu od šiblja i grana iz dva pravca od Borača i od Ješevca.

Prijave i dodatne informacije Voja Milić 0642774442

. . .

Opšte napomene

Na akcijama mogu učestvovati planinari, članovi PSS, ili članovi inostranih klubova članova saveza priznatog od UIAA, sa urađenim lekarskim pregledom i sa uplaćenom članarinom za 2021. godinu, što potvrđuju planinarskom, članskom karticom prilikom prijave. Takođe na akciji mogu učestvovati i lica za koje je pokrenut postupak prijema u članstvo (lica koja su potpisala pristupnicu, evidencioni list i izjavu o odgovornosti da na akciju idu na sopstvenu odgovornost).

Organizator i vodič imaju diskreciono pravo da u skladu sa „Pravilnikom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti“ PSS-a ne povedu sve prijavljene učesnike na akciju.

Svi učesnici akcije su dužni da potpišu izjavu o odricanju odgovornosti koju će dobiti od organizatora akcije.

Oprema: odgovarajuća za akciju i vremenske uslove. (Planinarske cipele, zaštita od vetra, sunca i kiše, polar duks, kamašne, planinarski štapovi, zaštitna krema od UV zračenja, rezervna suva garderoba i laka obuća koja može ostati u prevozu do povratka sa staze, lampa sa rezervnim baterijama, pozitivno raspoloženje.) Hrana i voda iz ranca za celodnevni boravak u prirodi.

Akcije se odvijaju u skladu sa „Pravilnikom o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti“ PSS-a. Svi planinari učestvuju na sopstvenu odgovornost. Svaki planinar je dužan da ponese ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2021. godinu. Vodič u skladu sa pravilnikom o izvođenju planinarskih  akcija PSS-a, zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Organizator i vodič na stazi ne snose odgovornost za eventualne povrede i nesrećne slučajeve izazvane samovoljom pojedinaca, nesreće izazvane zdravstvenim problemima, kao i za nesreće izazvane pod dejstvom alkohola i drugih nedozvoljenih supstanci, ne odgovaraju za učesnike koji krenu na stazu samostalno, pre ili nakon oranizovanog polaska, kao i za učesnike koji odaberu neki drugi pravac uspona i silaska.

Na osnovu Zakona o turizmu i Službenog glasnika RS, br. 17/2019, putovanje je samo za planinare koji imaju planinarsku karticu Planinarskog saveza Srbije sa overenom markicom za tekuću godinu i planinarska akcija se organizuje u skladu sa statutom PD „Žeželj“.

Sve informacije i programi u vezi sa sa aktivnostima našeg Društva, objavljenih na ovom sajtu, namenjeni su samo članovima našeg Društva i članovima planinarskih organizacija učlanjenih u Planinarski savez Srbije.

. . .

Category : Novembar