Učlanjavanje

Član Planinarskog društva „Žeželj“ može postati svaki građanin koji ispunjava sledeće uslove:

1. da je stariji od 18. godina (za mlađe od 18. godina potreban je pristanak roditelja ili staratelja)

2. da je psihofizički zdrav (obavezna potvrda od lekara sportske medicine)

3. da istovremeno nije član drugog planinarskog udruženja

Učlanjavanje se vrši na redovnim sastancima društva. Svaki potencijalni novi član može ići na dve planinarske akcije pre nego što postane punopravni član društva. Popunjavanje Evidencionog kartona člana se vrši na redovnim sastancima društva ili elektronski možete skinuti obrazac i poslati ga na mail društva (https://pss.rs/wp-content/uploads/2019/01/obrazac-4-karton-clana.docx).

Na osnovu odluke Ministarstva omladine i sporta, kao i odredbe Zakona u sportu, počev od 2018. godine obavezni su pregledi sportista, što obuhvata i članove Društva i bez lekarskog pregleda nije moguće obnoviti članstvo. Lekarski pregledi se obavljaju na odeljenju sportske medicinine u zdravstvenoj stanici br. 2 (Palilule), Ratinčeva br 2. Termini pregleda će biti naknadno objavljeni na sajtu Društva i na redovnim sastancima PD „Žeželj“. Dodatne informacije za termine lekarskih pregleda Nataša Cvetković 0600456492.

 

Članarina se plaća jednom godišnje i to:

– zaposleni i penzioneri 1000 din
– nezaposleni, studenti i mlađi od 18. godina 500 din

Redovni sastanci Planinarskog društva „Žeželj“ održavaju se svake srede u Osnovnoj školi “Milutin i Draginja Todorović“ u Kragujevcu sa početkom u 19:30.